wie ik ben

Als ik me bezighoud met een complex probleem wil ik dit analyseren, begrijpen en doorgronden. Voortdurend ben ik op zoek naar nieuwe kennis en inzichten. Ik krijg energie van resultaat en ben dan ook altijd op zoek naar mogelijkheden om het succes te vergroten. Graag houd ik het tempo erin en mijn communicatiestijl is informeel en direct.

Ik doe mijn best om dwarsdenkend te zijn. Om als buitenstaander nét even iets anders tegen een situatie aan te kunnen kijken. Verder hoor ik vaak terug dat ik rust uitstraal, ook wanneer het voor mijn gevoel alles behalve rustig is in mijn hoofd. Bij klanten waarvoor ik gewerkt heb, stond ik bekend als iemand die het gewoon fixt.

Verder heb ik een enorme afkeer van managementjeukwoorden. Mijn vakgebied wordt al te veel gedomineerd door mensen die met pretentieus jargon proberen te imponeren. Ik probeer altijd taal te gebruiken die iedereen snapt en gebruik alleen jargon als dat échts iets toevoegt. Soms ontkom ik er niet aan.

Verder begeef ik mij graag tussen de mensen. Ik zoek de samenwerking op en vind het belangrijk dat er ook nog af en toe gelachen wordt tijdens het werk.


wat mij privé bezighoudt

Het zal je -gegeven mijn logo- niet verrassen dat mijn naam Luc van Sas luidt. Geboren in 1983 groeide ik op in het relatief rustige dorp Steyl, bij Venlo. Na een uitstapje van 10 jaar naar Eindhoven (2002-2012) ben ik alweer geruime tijd woonachtig in dat zelfde Venlo. Hier woon ik gelukkig samen met mijn vriendin Juulke Friesen en onze kinderen Jasmijn (2013) en Teun (2016).

In mijn vrije tijd ben ik fanatiek squasher en groot liefhebber van voetbal. In beide sporten kan ik slecht tegen mijn verlies, of het verlies van het team dat ik aanhang. Al vanaf mijn 9e heb ik ieder jaar een seizoenskaart van plaatselijke trots VVV (zonder dat foeilelijke “-Venlo”, uiteraard). Dat slecht tegen mijn verlies kunnen en supporter zijn van VVV wil elkaar nog wel eens bijten, overigens.

Verder ben ik als hobbyfotograaf altijd op zoek naar de perfecte foto. De perfecte compositie knippen en achteraf de belichting en het contrast zó bewerken dat de foto steeds een beetje beter wordt. Wanneer ik op een dag een foto heb gemaakt en de volgende dag kom ik op dezelfde plek, maar nu is de lucht wél blauw: dan knip ik de foto opnieuw. Op mijn harde schijf staan 40.398 foto’s (peildatum april 2017), maar de perfecte foto heb ik nog niet gevonden.

Het jammere aan passie van fotografie is dat ik er doorgaans alleen aan toe kom tijdens die andere grote passie: reizen. Met gepaste trots kan ik urenlang praten over de verschillende bestemmingen over de wereld die ik -grotendeels met Juulke- heb bezocht (vraag me er maar eens naar). En dat zijn er nogal wat. Zo becijferde ik laatst dat ik mijzelf al zo’n 280.000 km heb verplaatst tussen 2009 (einde studie) en nu.

Verder schrijf ik graag. Ik hou ervan om met woorden te goochelen totdat de perfecte tekst er staat, die precies zegt wat ik wil uitdragen. Zie ook mijn blogs.

werkervaring

Op het VWO gingen technische vakken en economie me het beste af. Een studie Technische Bedrijfskunde aan de TU/Eindhoven lag toen voor de hand. Na een fantastische studententijd (in meerdere opzichten) heb ik dit afgerond met de master ‘Innovation Management’. Ik mag mijzelf dan ook ingenieur noemen, maar dat doe ik eigenlijk nooit.

Begin 2009 was net de crisis in alle hevigheid losgebarsten, niettemin kon ik meteen na mijn afstuderen aan de slag bij iPM Partners. Hier heb ik ruime ervaring opgedaan in het succesvol beter laten presteren van organisaties. Zo hield ik door de jaren heen >1500 interviews en workshops om processen te verbeteren en heb ik ten minste 750 KPI’s benoemd, uitgewerkt en geïmplementeerd. Ik ben iPM Partners nog zeer dankbaar voor de kansen die ze mij geboden hebben.

Bij iPM Partners werkte ik onder meer samen met Peter Geelen: oprichter van iPM Partners, veelgevraagd spreker op het gebied van performance management en auteur van maar liefst vijf managementboeken. Aan zijn laatste boek, "KPI's die wél werken" (2016) schreef ik mee.


Dit boek bereikte de 3e positie in de bestseller top 100 van managementboek.nl en stond bijna een jaar in deze lijst. Geïnteresseerd? Bestel het hier!

Hoewel ik het bij iPM Partners prima naar mijn zin had zijn er drie drijfveren die mij er in 2017 toe hebben doen besluiten mijn eigen organisatie te starten. Allereerst biedt ondernemerschap mij de ultieme autonomie die ik nodig heb ik optimaal te presteren. Daarnaast heb ik een sterke intrinsieke behoefte ‘iets achter te laten’. Ik wil niet op mijn 67e ergens een deur achter me dicht trekken en achter de geraniums gaan zitten. Ik wil dan trots kunnen terugkijken op hetgeen ik heb neergezet. Als derde biedt ondernemerschap mij de uitgelezen mogelijkheid mezelf te profileren als expert. Een profilering die ik nodig heb om mensen ervan te overtuigen dat het een goed idee is om zaken te doen met mij :).

Download mijn cv:

logo

Mijn logo is zorgvuldig ontworpen door qew design. De driehoeken zijn afgeleid van het ‘fast forward’- teken, bekend van audio- en videoapparatuur. Ze symboliseren vooruitgang en de versnelde verbetering die ik wil brengen. Voor deze kleuren is gekozen vanwege de frisse uitstraling, refererend aan de frisse onafhankelijke blik op organisaties, die ik kan bieden.samenwerking

Veranderingen realiseren doe je niet alleen. Ik werk daarom samen met geselecteerde partners die ik vertrouw en die vaak aanvullende compenties op mij hebben. Ook kan het voorkomen dat ik word ingezet via een ander bedrijf, omdat deze mij weer inhuren vanwege mijn expertise of vanwege capaciteitstekort. 

nieuwsgierig?